Ti tips til deg som skal på tur med elbil

Publisert 17. februar 2023

Skal du på langtur med elbil? Da er det greit å vite at Eviny gir mest verdi for pengene, er best på kundeservice og har de mest lojale kundene, ifølge Norges største kundetilfredshetsundersøkelse EPSI. Men hva kan være lurt å tenke på før dere setter dere i bilen? Her får du ti tips.

1) Last ned Norges beste ladeapp før du reiser

420.000 nordmenn bruker allerede Bilkraft-appen vår. Appen har best rating for lade-app i både App Store og Google Play. Sjekk at du har Bilkraft lastet ned. Da er du klar til å lade når du ankommer en av våre 247 ladestasjoner. Appen har fått supre tilbakemeldinger på App Store og Google Play.

Last ned app for iOS (åpnes i nytt vindu)

2) Lad smart – spar tid og penger


Avslutt ladingen når du har nådd 80 prosent. De fleste har ikke behov for å fullade batteriet de siste prosentene. Det går som oftest treigt, er dyrt, og kan skape køer. Når batteriet overstiger 80% påløper 1 kr per minutt i tillegg til energiprisen. Dette gjør at det oppstår mindre kø på stasjonene våre.

3) Sjekk prisen før du lader

Vi har de samme faste prisene uansett om du er registrert kunde i Bilkraft-appen eller drop-in kunde. Prisene finner du enkelt i Bilkraft-appen og her på eviny.no Vi vet noen synes det er vanskelig å finne pris hos de forskjellige ladeselskapene. Hos oss betaler du det samme for hurtiglading og superrask lynlading. Strømprisene gjør at det er rimeligere å lade i Midt- og Nord-Norge enn i Sør-Norge.

4) Vil du unngå kø? Sjekk appen!

Vi vet at ladekø kan irritere. Derfor setter vi i Eviny opp superraske ladere så ladingen skal gå raskest mulig for din bil. Og på de travleste stedene bygger vi flere ladere. Det gir mindre kø. Lurer du likevel på om det er kø når du skal lade, så ser du enkelt i appen hvor mange ledige ladere vi har på hver stasjon.

5) Lad når batteriet er varmt


Da lader du raskere. Noen biler har en egen funksjon for forvarming av batteriet. Andre biler må kjøres en stund før batteriet blir varmt.

6) Sjekk hastigheten på laderen

Tror du alle ladere er like raske? Det er feil. Desto høyere antall kW, desto raskere kan laderen lade. Men ofte er det bilen som begrenser hvor hurtig du kan lade. Vi satser på lynladere som lader lynraskt og installerer stadig flere 360 kW ladere rundt om i landet. I appen kan du bruke filteret for å se ladestasjoner med lynladere som passer din bil.

7) Utnytt ladepausen

Bruk ladepausen til å strekke på små og store bein. Bruk kartet vårt for å finne neste ladestopp på ruten før dere kjører. De fleste av våre ladestasjoner er i nærheten av butikker eller andre servicetilbud. Kanskje dere kan ta unna handlingen samtidig?

8) Husk ladebonus – spar penger


Har du aktivert ladebonus i Bilkraftappen? Da får du 10% rabatt. Du aktiverer ladebonus i appen under "Min Bilkraft" - "Tilbud og rabatter".


9) Lei lade-apper? Da kan du vippse :)


Klart du kan betale med Vipps på våre ladestasjoner. Det skulle bare mangle.Vi var først ute med Vipps på alle våre ladestasjoner. Så selv om kundene våre stort sett er godt fornøyde med appen, så er det enkelt å betale hos oss uten å bruke app.

10) Vi hjelper deg døgnet rundt


Trenger du mer hjelp? Fortvil ikke. Vi er alltid her for deg med vår døgnåpne kundeservice. Du kan ringe oss på 55 57 00 00 når som helst hvis du trenger hjelp. Sjekk også vår hjelpeside for lading.

Du er kanskje også interessert i:

Se alle nyhetsartikler