Eviny sikrer bedrifter på Vestlandet kostnadseffektiv og pålitelig tilgang til internett

Før sommeren 2021 ferdigstilte Eviny sitt nye stamnett i Sør-Norge. Den nye fiberoptiske motorveien kobler Vestlandet sammen med Kristiansand og Oslo, og bidrar til at datapakker kan fly frem og tilbake med lysets hastighet. Med et helt eget stamnett utfordrer Eviny markedet langt utenfor Vestlandets grenser.

Når store mengder data skal sendes, er det viktig at forsinkelser holdes til et minimum, samtidig som stabilitet og sikkerhet ivaretas. Behovet for en ny motorvei ble nøye vurdert, og det var ikke lenge etter ferdigstillelse før de første store kundene meldte sin ankomst.

To montører ruller ut fiber i felt på Tysnes
Utrulling av fiber på TysnesFoto: Odd Mehus

Store aktører har allerede hoppet på

I dag har blant annet Telia, Altibox og Global Connect koblet seg på. Som leverandører av kritiske tjenester til sine kunder, er disse aktørene avhengig av infrastruktur som møter fremtidens behov. Vi tilbyr dem tjenesten som gjør at de ser bra ut over for sine kunder, samtidig som vi kan garantere infrastruktur som tåler belastningen som kommer fremover.

Men hva skjer når ulykken først er ute?

Natt til 12. august 2021 måtte alle mann på dekk etter at en betongbil kolliderte med en gangbro over Storetveitsveien formiddagen 11. august. 400 av Eviny sine kunder, og tusenvis av Bergen Fiber sine kunder, mistet både nettverk og TV etter ulykken. Eviny Solutions hadde 15 montører på jobb for å sikre rask gjenoppkobling av tjenester.

Et tett samarbeid mellom Eviny Digital og Eviny Solutions ga kundene tilbake forbindelsen innen 24 timer etter at ulykken skjedde. Ved å holde fullt fokus på kundene sikret vi stabil og fleksibel tilkobling til internett, selv når hendelser utenfor vår kontroll inntreffer.