Styre, ledelse og eiere

Eviny er organisert som et konsern med Eviny AS som morselskap.

Konsernledelsen

Ragnhild Janbu Fresvik, konsernsjef

Ragnhild Janbu Fresvik (f. 1980) begynte i Eviny i 2023. Hun er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole. Hun har tidligere vært investeringsdirektør i Grieg Gruppen, daglig leder i Grieg Mauritas, konserndirektør for bedriftsmarkedet i Sparebanken Vest. I tillegg har hun erfaring fra bl.a. Boston Consulting Group, Software Innovation.

Øystein Fossen Thorud, CFO (konserndirektør økonomi & finans)

Øystein Fossen Thorud (f. 1984) begynte i Eviny i 2023. Han kommer fra stilling som direktør i PwC. Han har lang erfaring fra strategirådgivning, M&A (fusjoner og oppkjøp) og finansanalyse innen energisektoren. Han har vært en sentral del av energisatsingen til PwC, og har flere år bak seg som analytiker og strategirådgiver i Norsk Hydro.

Ingrid von Streng Velken, konserndirektør Elektrifisering og Teknologi

Ingrid von Streng Velken (f.1982) begynte i Eviny i 2013. Hun er utdannet sivilingeniør fra NTNU innen industriell økonomi, med energi og miljø som teknisk fagretning. Hun har tidligere jobbet i The Boston Consulting Group som prosjektleder og "global manager" for bærekraft.

Olav Osvoll, konserndirektør Fornybar

Olav Osvoll (f. 1964) begynte i Eviny i 2018. Han er ingeniørutdannet innen bygg og anlegg, har studert økonomi og administrasjon ved Trondheim Økonomiske Høyskole og hydrologi ved NTNU. Han har tidligere jobbet som produksjonssjef i Sunnfjord Energi. Han har 16 år i ulike stillinger i NVE, og har vært rådgiver for Ministry of Energy and Water i Angola i tre år.

Arne Andreas Riisnes, konserndirektør Ny energi og Industrielle partnerskap

Arne Andreas Riisnes (f. 1982 ) begynte i BKK AS i 2008 som konserntrainee. Han kjenner hele konsernet godt gjennom mange ulike roller i sin tid i BKK og Eviny. Han har blant annet ledet flere større energiprosjekter, jobbet med forretningsutvikling samt kjøp og salg og fusjonering av ulike virksomheter. Arne Andreas Riisnes har en mastergrad i samfunnsgeografi fra Universitetet i Bergen.

Johannes Namstad Dobson, konserndirektør Stab

Johannes Namstad Dobson (f. 1985) begynte i Eviny i 2023. Han kommer fra stillingen som direktør for samfunnskontakt i Kongsberg Gruppen ASA, og har tidligere erfaring fra Elkem ASA, Sparebanken Vest og Dinamo Kommunikasjon. Han har lang erfaring fra strategi, kommunikasjon, samfunnskontakt og beredskap. Han har studert kommunikasjonsledelse ved Handelshøyskolen BI og handelshøjskolen i Århus, samt at han har befalsutdanning fra Forsvaret.

Kristin Aadland, konserndirektør Nett /
Adm.dir BKK

Kristin Aadland (f. 1973) startet i Eviny i 2013. Hun er utdannet siviløkonom ved NHH, har en executive master fra NHH i omstilling, innovasjon og endringsledelse, samt en master of management innen ledelse fra BI. Aadland har tidligere jobbet med strategi og styring i DNB, som CFO i Inwido Norge, og som konserndirektør for Entreprenør og marked i Eviny.

Konsernstyret

Styret i Eviny AS består av tolv medlemmer, der fire er fra Statkraft, tre fra kommunale eiere, én fra Vestland fylkeskommune og fire arbeidstakerrepresentanter.

Leder Jan Erik Kjerpeseth, Bergen kommune
Nestleder Henrik Sætness, Statkraft
Lars Hellandsjø, landkommunene
Anne Gine Hestetun, Vestland fylkeskommune
Hege Økland, Bergen kommune
Dag Smedbold, Statkraft
Kristin Steenfeldt-Foss, Statkraft
Asbjørn Grundt, Statkraft
Arvid Andenæs, kommunene i Sunnfjord og Ytre Sogn (observatør)
Therese Brekke Lekven, arbeidstakerrepresentant
Usman Imtiaz, arbeidstakerrepresentant
Morten Bildøy, arbeidstakerrepresentant
Knut Erik Nielsen, arbeidstakerrepresentant

Våre eiere

Statkraft - 43,44%
Bergen kommune - 37,75%
Alver kommune - 3,45%
Øygarden kommune - 3,43%
Askøy kommune - 2,48%
Sunnfjord kommune - 2,27%
Tysnes Kraftlag AS - 1,70%
Kvinnherad kommune - 0,91%
Kvam herad - 0,90%
Voss herad - 0,67%
Fjaler kommune - 0,61%
Austrheim kommune - 0,43%
Hyllestad kommune - 0,38%
Vaksdal kommune - 0,37%
Etne Elektrisitetslag AS - 0,35%
Gulen kommune - 0,27%
Solund kommune - 0,24%
Fedje kommune - 0,12%
Høyanger kommune - 0,12%
Masfjorden kommune - 0,10%