Styre, ledelse og eiere

Eviny er organisert som et konsern med Eviny AS som morselskap.

Konsernledelsen

Kristin Aadland, konst. konsernsjef

Kristin Aadland (f. 1973) startet i Eviny i 2013. Hun er utdannet siviløkonom ved NHH, har en executive master fra NHH i omstilling, innovasjon og endringsledelse, samt en master of management innen ledelse fra BI. Adland har tidligere jobbet med strategi og styring i DNB, som CFO i Inwido Norge, og som konserndirektør for Entreprenør og marked i Eviny.

Geir Mikkelsen, konst. konserndirektør Økonomi

Geir Mikkelsen (f. 1967) begynte i Eviny i juni 2013, men var også ansatt i selskapet i perioden 2004 til 2009. Han er utdannet siviløkonom (NHH 1991) med høyere avdelingsstudium (NHH 1993), samt høyere revisor studium (NHH 2004). Tidligere har han blant annet vært investeringssjef i DNB Livsforsikring og porteføljeforvalter i DNB Asset Management.

Maj Britt Kolle, konserndirektør HR og HMS

Maj Britt Kolle (f. 1971) begynte i Eviny i 2021. Utdanning fra Universitetet i Bergen og Handelshøyskolen BI med spesialisering innen Human Resource Management og ledelse. Har vært HR-direktør i Skandinavia for Schlumberger og hatt HR-ansvar i Norge for OneSubsea og Cameron AS.

Rune Indrøy, konserndirektør Kommunikasjon og samfunnskontakt

Rune Indrøy (f. 1964) begynte i Eviny i 2019 og har utdannelse innen politikk og historie fra Universitet i Bergen (UiB). Han har tidligere jobbet som konserndirektør i TV 2 og som direktør for myndighetskontakt ved UiB. Han har også erfaring som journalist, redaksjonsleder og redaksjonssjef fra TV 2, Aftenposten, Bergens Tidende og ulike lokalaviser.

Ingrid von Streng Velken, konserndirektør Innovasjon og utvikling

Ingrid von Streng Velken (f.1982) begynte i Eviny i 2013. Hun er utdannet sivilingeniør fra NTNU innen industriell økonomi, med energi og miljø som teknisk fagretning. Hun har tidligere jobbet i The Boston Consulting Group som prosjektleder og «global manager» for bærekraft.

Olav Osvoll, konserndirektør Fornybar

Olav Osvoll (f. 1964) begynte i Eviny i 2018. Han er ingeniørutdannet innen bygg og anlegg, har studert økonomi og administrasjon ved Trondheim Økonomiske Høyskole og hydrologi ved NTNU. Han har tidligere jobbet som produksjonssjef i Sunnfjord Energi. Han har 16 år i ulike stillinger i NVE, og har vært rådgiver for Ministry of Energy and Water i Angola i tre år.

Ketil Tømmernes, konserndirektør BKK

Ketil Tømmernes (f.1971) begynte i BKK i 2015. Han er utdannet ingeniør og økonom fra Høgskolen i Bergen og Handelshøyskolen BI. Han har mastergrad i strategisk ledelse fra Handelshøyskolen BI, samt utdanning innen prestasjonsledelse fra Norges Idrettshøyskole.

Svein Kåre Grønås, konserndirektør IKT og digitalisering

Svein Kåre Grønås (f. 1965) begynte i Eviny i 1995. Han er utdannet sivilingeniør innen telekommunikasjon ved NTH/NTNU, og har en MBA i strategisk ledelse fra NHH. Grønås har tidligere jobbet i Kongsberg Navigation, og hatt en rekke lederstillinger i ulike Eviny-selskap.

Jørn E. Hodne, konst. konserndirektør Entreprenør og marked

Jørn E. Hodne (f. 1966) begynte i Eviny i 2021. Han er utdannet sivilingeniør fra NTNU innen industriell økonomi. Han har hatt ledende stillinger innenfor teknologi og endringsledelse i Accenture, NextGenTel, DNB, Telia, GlobalConnect og BergenFiber.

Konsernstyret

Styret i Eviny AS består av tolv medlemmer, der fire er fra Statkraft, tre fra kommunale eiere, én fra Vestland fylkeskommune og fire arbeidstakerrepresentanter.

Leder Jan Erik Kjerpeseth, Bergen kommune
Nestleder Henrik Sætness, Statkraft
Lars Hellandsjø, landkommunene
Anne Gine Hestetun, Vestland fylkeskommune
Hege Økland, Bergen kommune
Dag Smedbold, Statkraft
Kristin Steenfeldt-Foss, Statkraft
Asbjørn Grundt, Statkraft
Arvid Andenæs, kommunene i Sunnfjord og Ytre Sogn (observatør)
Therese Brekke Lekven, arbeidstakerrepresentant
Usman Imtiaz, arbeidstakerrepresentant
Morten Bildøy, arbeidstakerrepresentant
Knut Erik Nielsen, arbeidstakerrepresentant

Våre eiere

Statkraft - 43,44%
Bergen kommune - 37,75%
Alver kommune - 3,45%
Øygarden kommune - 3,43%
Askøy kommune - 2,48%
Sunnfjord kommune - 2,27%
Tysnes Kraftlag AS - 1,70%
Kvinnherad kommune - 0,91%
Kvam herad - 0,90%
Voss herad - 0,67%
Fjaler kommune - 0,61%
Austrheim kommune - 0,43%
Hyllestad kommune - 0,38%
Vaksdal kommune - 0,37%
Etne Elektrisitetslag AS - 0,35%
Gulen kommune - 0,27%
Solund kommune - 0,24%
Fedje kommune - 0,12%
Høyanger kommune - 0,12%
Masfjorden kommune - 0,10%