Bygger bærekraftig helårsdestinasjon med en «grønn» tråd.

Illustrasjonsbilde av Eidfjord resort
Eidfjord ResortFoto: Illustrert av Snølys

Ved foten av Hardangervidden bygges en ny helårsdestinasjon fra grunnen av. En fjellandsby bestående av hytter, leiligheter, hotell, restauranter og kaféer. Energioptimalisering og bærekraft er helt avgjørende for dette prosjektet.

Utfordringen

– Vi bygger fra grunnen av, og da blir det enklere å gjøre ting riktig, forteller Torbjørn Torsvik som er daglig leder i Eidfjord Resort.

Med et så stort og langsiktig prosjekt som Eidfjord Resort, er den største utfordringen å tenke frem i tid. For å finne de beste energialternativene tok Eidfjord Resort kontakt med Eviny.

Torbjørn Torsvik er daglig leder i Eidfjord Resort.
GRØNN FJELLANDSBY: – Å vite hva som er de beste løsningene flere år frem i tid er en vanskelig øvelse. Da trenger vi eksperter som Eviny som kan faget og ser mulighetene, sier daglig leder i Eidfjord Resort, Torbjørn Torsvik. Foto: Trond A. Skjelbred

– Vi må tenke på hva som er optimalt om 10 til 15 år. Det er en vanskelig øvelse å ligge i forkant av utviklingen. For å få det til, må vi ha eksperter. Det har Eviny. De kan faget og ser mulighetene. Noen løsninger er dyrere, men mer langsiktige. Med analysen fra Eviny får vi svarene på hva som er det beste å gjøre, sier Torsvik.

– Hvis vi ikke vet svaret på hva som er det beste å gjøre, kan vi heller ikke velge den beste løsningen. Men det kan vi nå.

Torbjørn Torsvik, daglig leder i Eidfjord Resort

Rapporten fra Eviny kommer også kommende høyfjellsturister til gode.

– Folk er generelt mer opptatt av bærekraft og klima. Særlig nå som vi merker at energi ikke er noe vi lenger kan ta som en selvfølge.

Avhengig av solide aktører med fagkompetanse

Eidfjord Resort er glad for å kunne ta de første spadetakene med vissheten om at de rette valgene er tatt.

– Vi er en liten bedrift i dag som bygger noe veldig stort. Vi er helt avhengig av god samhandling med solide aktører som har fagkompetanse, slår Torsvik fast og legger til:

– Vi er kjempefornøyde. Det er et veldig fint samarbeid med flinke folk.

Bestill energirådgivning

Kontakt oss for å bli med i jakten på null

Teamet vårt står klart til å hjelpe deg i gang

Kjell Svellingen

Prosjekt- og forretningsutvikling

+47 55 12 70 58 (Åpner telefonklient)