Batteri fra Eviny gir miljøvennlig filminnspilling

Publisert 27. januar 2022

I september kan du gå på kino og se skrekkfilmen «Leave», som i fjor høst ble spilt inn i bergensområdet. Men allerede nå kan du se hvordan filmproduksjonen for første gang tok i bruk batteri i stedet for dieselaggregat.

Batteri gi strøm til lyssetting når filmen Leave spiller inn scener i mørket
Foto: Odd Mehus

Trollbound Entertainment produserer filmen, der flere av scenene ble spilt inn på steder det ikke var mulig å koble seg til strømnettet, blant annet på Lysekloster og Møllendal gravplass.

- Mye enklere med batteri

- Mangel på strøm kan medføre at vi ikke får filmet der vi ønsker. Batteri gjør det veldig mye enklere for oss, sier produsent Dave Spilde i Trollbound Entertainment.

- Alternativet ville vært dieselaggregat, men da får vi mye støy. Det er heller ikke miljøvennlig, og bransjen vår er opptatt av å få et skifte til en grønnere tilnærming til filmproduksjon, legger han til.

Stor interesse for batteriteknologien

Batteriet har blant annet gitt strøm til lyskastere, lift og annen mindre belysning på filmproduksjonen.

- Dette er batterier som i utgangspunktet var tiltenkt byggeplasser som skal bli utslippsfrie. Men vi ser at teknologien også kan brukes på filmsett, festivaler, konserter og andre steder der en trenger fornybar energi, sier Camilla Moster, leder for Mobil energi i Eviny.

Les flere nyheter om:

Du er kanskje også interessert i: