Ansatte i Eviny gir julegaver som kan redde liv

Publisert 04. desember 2023

I stedet for julegave fra arbeidsgiver, har FTU på vegne av ansatte valgt å gi penger til tre hjelpeorganisasjoner på Vestlandet som utfører redningsarbeid, og som gjør hverdagen bedre for andre mennesker.

Med julegaven fra Eviny kan Førde hjelpekorps nå kjøpe en ny drone som kan brukes i arbeidet med å finne og redde mennesker i nød.Foto: Førde hjelpekorps, droneskjerm

– Vi er glade for å kunne bidra til organisasjoner som gjør en viktig jobb for andre mennesker. Vi håper julegaven fra oss er til nytte og glede i tiden fremover, sier Therese Brekke Lekven, hovedtillitsvalgt i Eviny.

Siden 2010 har FTU (Felles tillitsutvalg) på vegne av de ansatte gitt støtte til organisasjoner og veldedige formål på Vestlandet. I år fordeles 350 000,- kroner til tre hjelpeorganisasjoner.

Førde hjelpekorps: kr 100.000,-

Are Bødal, operativ leder i Førde hjelpekorps

Hjelpekorpset er en frivillig organisasjon som utfører søk og redningsarbeid i Førde og omegn. De har planer om å utvide sitt geografiske beredskapsområde, og bruke drone i dette arbeidet. Julegaven fra ansatte i Eviny vil gjøre det mulig for dem å kjøpe en ny drone som kan hjelpe dem med å finne og redde mennesker i nød.

– Førde Røde Kors Hjelpekorps er utruleg takksame for støtta til vidare satsing på drone. Dronegruppa i Sunnfjord og Ytre Sogn får betre beredskap og kan rykkja raskare ut frå lokale hjelpekorps i området. Midlane går til ny drone av type DJI M30T med termokamera. Dette gjer at me har 2 operative dronar og kan søkja endå breiare og dekkja større område i søk, sier operativ leiar Are Bødal.

Hordaland Røde Kors, Bergen: kr 150.000,-

Thorbjørn Fosse, daglig leder i Hordaland Røde Kors

Hordaland Røde Kors er en av de største og mest aktive distriktene i landet. De har som mål å være ledende på beredskap, aktiviteter for barn og unge, og ensomhetsbekjempelse. De driver blant annet med førstehjelp, besøkstjeneste, leksehjelp, flyktningguide og ferie for alle. Julegaven fra Eviny er øremerket ny drone, og den kan brukes i søk og redningsarbeid i et område som strekker seg fra sør for Sognefjorden til Etne.

– Tusen hjertelig takk til alle de ansatte i Eviny for denne fantastiske gaven. En drone har stor betydning for evnen vår til å drive søk og redning. Dette er et nytt verktøy som gjør at søk og redningsarbeidet blir mer effektivt. En slik drone kan være med på å redde liv. På vegne av Røde Kors i Hordaland, tusen takk og riktig god jul til alle i Eviny, sier daglig leder Thorbjørn Fosse.

Frelsesarmeen Ålesund: kr 100.000,-

Signe Veshovda og Christian Eilertsen fra Frelsesarmeen Ålesund korps.

Frelsesarmeen har vært til stede i Norge siden 1888, og har tilbudt "suppe, såpe og frelse" til mennesker som trenger det. I Ålesund korps jobber Frelsesarmeen nå med å tilby hjelp til barn og unge, blant annet leksehjelp for 3. - 5. klassinger og klubbkvelder for 6. og 7. klassinger. Julegaven vil komme godt med i arbeidet med å skape gode møteplasser for barn og unge i sentrum og i området rundt Ålesund.

– Vi er utrolig takknemlige for at dere vil støtte oss, og vi blir rørt av gavmildheten som fortsatt finnes iblant oss. Vi opplever at mange av de som kommer til oss setter stor pris på vårt tilbud. I tillegg ser vi at mange unge er veldig sultne, så vi serverer alltid mat. Det er en trygghet for oss å vite at vi kan fortsette å hjelpe familier og andre vanskeligstilte som kommer innom oss i løpet av året. Tusen hjertelig takk for gaven, sier Signe Veshovda og Christian Eilertsen fra Frelsesarmeen Ålesund korps.

Du er kanskje også interessert i:

Se alle nyhetsartikler