BKK blir til BKK og Eviny

Publisert 18. november 2021

Nå blir BKK til to merkevarer. Konsernet skifter navn til Eviny, mens nettselskapet fortsatt skal hete BKK.

Ketil Tømmernes og Jannicke Hilland ikledd vernejakker og vernehjelmer med Eviny-logo

Myndighetene har bestemt at alle energikonsern i Norge må skille nettselskapet, som har monopol på å drive strømnett, fra den konkurranseutsatte delen av konsernet.

Vi viderefører BKK-navnet i nettselskapet. Her jobber engasjerte ansatte med å drifte og vedlikeholde strømnettet døgnet rundt, året rundt for 450.000 vestlendinger.

I mer enn hundre år har BKK laget fornybar energi av vestlandsregnet. Med BKK i spissen er Vestland det største kraftfylket i Norge, og vi er allerede i front av elektrifiseringen av Norge. Men klimakrisen gjør at vi må gjøre mye mer, mye fortere.

Skaper en ny merkevare

Med Eviny skaper vi en ny merkevare. Eviny skal skape optimisme, nye muligheter, nye verdier og nye arbeidsplasser. På den måten skal vi være et fyrtårn i det grønne skiftet. Ikke bare i vår region, men i hele Norge. På sikt skal også Eviny bli en internasjonal aktør.

Eviny beskriver det vi er - og det vi skal bli. «Evig» fordi vi har produsert kraft i 100 år, og «ny» fordi vi skal framover. Det refererer til det fornybare. Vi skal skape en fremtid der vi tar ned utslippene - og skaper nye arbeidsplasser.

Eviny vil spenne over et bredt spekter av tjenester - fra vannkraftproduksjon, lading for elbil og elbåt, landstrøm for skip, elektrifisering av havbruk, solenergi, mobile batterier til byggeplasser, fiberteknologi, fjernvarme, kjøling og entreprenørvirksomhet.

Du er kanskje også interessert i:

Se alle nyhetsartikler