Velkommen til Evinys julekonsert 2022

Publisert 10. november 2022

Vi inviterer til gratis julekonsert i Johanneskirken 9. og 10. desember. Det blir to konserter hver dag, klokken 17.30 og 21.00. Årets artister er Emma Steinbakken, Erika Nomena, Ole Børud og koret Redeemed. Dørene åpnes en time før. Velkommen!

Bilde av et kor som synger. Alle er kledd i sort.
Redeemed deltar på årets julekonsert Foto: Redeemed

Etter to års pause som følge av pandemien har vi endelig gleden av å ønske velkommen igjen til Eviny sin julekonsert i Johanneskirken. Artistene som skal skape julestemning i år er Emma Steinbakken, Erika Nomena og Ole Børud, sammen med koret Redeemed.

Portrettbilde av Emma Steinbakken, Erika Nomena og Ole Børud
På årets Eviny julekonsert er Emma Steinbakken, Erika Nomena og Ole Børud

Emma Steinbakken er kjent for singlene «Not Gonna Cry» og «Without You». Hun har også singelen «Stay With Me» som var en del av soundtracket til den populære Netflix-serien Hjem til Jul.

I den norske TV-serien Rådebank bidro hun med låten «Jeg glemmer deg aldri». For låten ble hun nominert til Spellemannprisen 2021 i klassen årets låt.

Våre gratiskonserter i midten av desember har blitt en populær tradisjon for mange. De ivrigste har deltatt hvert eneste år, og møter opp på kirketrappen mange timer før konserten starter. 22 år med førjulskonserter i Johanneskirken har gitt oss store opplevelser. Vi kan love deg at årets utgave ikke blir noe unntak.

Ditt bidrag kan gjøre en forskjell

Konsertene er som alltid gratis, men vi oppfordrer deg til å vipse en gave ved utgangen. Alle bidrag går uavkortet til Kirkens Bymisjon i Bergen og deres tilbud «Bamsehiet». Det er et tilbud til småbarnsfamilier, enslige foreldre og minoritetsfamilier. Her møtes barn og foreldre til felles middag, lek og sosialt samvær. Ulik kultur og religion er ingen hindring.

- Når du vipser noen kroner skal du vite at du er med på å gjøre dagene lettere å bære for noen i byen din. Kirkens Bymisjon "Bamsehiet" er et av våre tiltak som Eviny er med på å muliggjøre gjennom disse konsertene. På Bamsehiet er det plass til alle typer av familier, og det er nok en del av suksessen. Her møtes familier fra ulike kulturer og samfunnslag. Nettopp disse møtene på tvers, og der alle må snakke norsk, gjør integrering lettere og vennskap oppstår, sier Arne Lynngård, daglig leder hos Kirkens Bymisjon i Bergen.

Som en av jentene så fint sa det: "Mamma smiler mer når hun er på Bamsehiet", legger Arne til.

Alle bidrag fra julekonserten går uavkortet til Kirkens Bymisjon i Bergen og deres tilbud «Bamsehiet»

- Vi har siden den første julekonserten i 1998 samlet inn over 4,5 millioner kroner, fordelt på 85 000 publikummere, til Kirkens Bymisjon i Bergen. For vår del er dette en viktig del av samfunnsoppdraget. Det er fint å kunne kombinere julestemning med noe skikkelig meningsfylt. Det er imidlertid viktig å understreke at det ikke er noe krav om å gi. Du er hjertelig velkommen uansett, sier Kjersti Drangevåg, arrangementsansvarlig for julekonserten hos Eviny.

Se arrangementssiden på Facebook (åpnes i nytt vindu)

Du er kanskje også interessert i:

Se alle nyhetsartikler