Eviny og Hafslund satser sammen om energiplattformen Volte

Publisert 17. november 2022

To av Norges største energiselskap, Eviny og Hafslund, satser sammen i energiteknologiselskapet Volte med 50 % eierandel hver. Med to sterke aktører i ryggen, kan Volte forsterke sin posisjon som en utfordrer i bedriftsmarkedet.

Portrettbilde av daglig leder i Volte, Simen Armond

- Det er rasjonelt å dele på ressurser og utviklingskostnader i et konkurranseutsatt marked med små marginer, fremfor å bli konkurrenter med parallell systemutvikling og salg. Når Eviny og Hafslund satser sammen om Volte, gir det store muligheter for å kunne tilby de beste produktene for strøm og energioptimalisering i bedriftsmarkedet i Norge, sier Ingrid von Streng Velken, konserndirektør Innovasjon og utvikling i Eviny.

Volte ble etablert i 2019 som et enkelt strømselskap for bedrifter, med oversiktlige og transparente avtaler. I dag er Volte et energiteknologiselskap som utnytter mulighetene fra energidata til å bygge analyser, produkter og tjenester som hjelper bedrifter å spare strøm.

Hafslund ser attraktiviteten i forretningsmodellen til Volte, og har jobbet med å bygge en tilsvarende satsing. Nå ble det naturlig å kjøpe seg inn i Volte, som har kommet noen steg lenger i utviklingen. Eviny og Hafslund har gode erfaringer som samarbeidspartnere, blant annet i ladesatsingen Elaway.

- Gjennom Volte vil Hafslund få eierskap til et godt posisjonert, digitalt og fremtidsrettet energiteknologiselskap som leverer enkle, transparente strømavtaler og digitale tjenester til bedriftsmarkedet, sier Martin S. Lundby, adm. direktør Hafslund Vekst.

Videre vekst i Volte


Volte får nå tilført ny kapital for videre vekst, slik at de kan fortsette å utvikle banebrytende funksjoner for å hjelpe bedrifter å bruke mindre energi på en smartere måte. Eviny og Hafslund vil tilby fastprisavtaler til bedriftsmarkedet, blant annet gjennom Volte. Volte jobber nå med å klargjøre de nye typene fastpriskontrakter, i tråd med det som blir regjeringens regelverk fra årsskiftet.

- Vi mener en pålitelig energipartner for bedrifter skal tilby transparente avtaler uten skjulte høye påslag og gebyrer. Når kunden har tillit til prising av strømavtalene, kan de fokusere på reduksjon og optimalisering av eget forbruk. Vi ønsker å tilby kunden merverdi gjennom andre tjenester som analyse av forbruk, integrasjoner og datatilgang, altså en forenklet energihverdag, sier Simen Armond, daglig leder i Volte.

Eierandelen i Volte blir 50-50 for Eviny og Hafslund. Det gjenstår en godkjenning av Konkurransetilsynet før aksjonærsamarbeidet kan gjennomføres. Det forventes gjennomføring innen nyttår.

Du er kanskje også interessert i:

Se alle nyhetsartikler