5.000 barn fikk nytt idrettstøy

Publisert 26. april 2023

For 27. året på rad har Eviny delt ut drakter og idrettstøy til barn over hele Vestlandet.

Foto: Apriil

2023-utdelingen sørget for at rundt 5.000 barn fikk nytt idrettstøy. Flere hundre av barna møtte opp i Evinys lokaler i Bergen for å hente bager med splitter nye drakter.

Hele 298 lag fra en rekke klubber i 19 Vestlandskommuner hvor Eviny har aktivitet går våren og sommeren i møte med nye drakter eller annet tøy. Siden 1997 har Eviny delt ut over 70 000 drakter til barn og unge på Vestlandet.

- Nye drakter eller annet klubbtøy er ofte en stor utgift for klubber som er tuftet på dugnad og frivillig arbeid. Derfor syns vi det er kjekt å bidra med nytt, flott idrettstøy til nærmere 5.000 barn og unge på Vestlandet i år, sier Kjersti Drangevåg, Evinys sponsorkoordinator.

Eviny har delt ut over 70 000 draktsett

Fornybarselskapet Eviny er eid av 17 vestlandskommuner, to lokale kraftlag samt Statkraft. Selskapet driver blant annet 39 vannkraftverk i flere kommuner på Vestlandet. I tillegg til bl.a. være blant de største hurtigladeselskapene i Norden. Dette er det 27. året Eviny deler ut drakter, og interessen er stor.

- Vi synes det er viktig å gi tilbake til lokalsamfunnene der vi er til stede. Det er påmelding på høsten, og flere hundre lag melder sin interesse. Vi kan ikke gi nye drakter til alle hvert år, men i løpet av de siste 27 årene har vi gitt ut over 70 000 drakter. Utdelingen skjer i mars hvert år, sier Drangevåg.

- Noen tror de må ha drakter i Eviny sine profilfarger, men vi lar alle lagene velge selv. De kan velge klubbfargene på alt fra strømper til drakter, og har de andre sponsorer de ønsker å fremheve på draktene får de lov til det. Det viktigste er at barna er stolte over draktene sine, sier Drangevåg.

Ønsker du å søke om drakter til ditt lag?

Ny søknadsfrist er til høsten, med utdeling av drakter våren 2024. Følg med på disse sidene.

Du er kanskje også interessert i:

Se alle nyhetsartikler