Ragnhild Janbu Fresvik ny konsernsjef

Publisert 16. desember 2022

Ragnhild Janbu Fresvik er ansatt som ny konsernsjef i Eviny. Hun kommer fra stillingen som investeringsdirektør i Grieg Gruppen og daglig leder i morselskapet Grieg Mauritas.

Portrettfoto av Ragnhild Janbu Fresvik

Janbu Fresvik har tidligere vært konserndirektør for bedriftsmarkedet i Sparebanken Vest. Hun er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole.

Hun tiltrer stillingen 1. april.

– I Ragnhild Janbu Fresvik har vi fått inn en konsernsjef som innehar de egenskapene som styret tenker er aller viktigst i denne rollen. Hun innehar sterke strategiske og kommersielle egenskaper, samtidig som hun er en dyktig og engasjerende leder. Hennes erfaring fra konsulentbransjen og investeringsvirksomhet gjør også at hun har god forståelse for utvikling av nye og eksisterende virksomheter. Hennes erfaring som konserndirektør i Sparebanken Vest gjør at hun har en unik innsikt i næringslivet på Vestlandet. Styret er trygg på at vi i Ragnhild har funnet en robust og inspirerende leder som kan videreutvikle Eviny i de spennende tidene vi nå er inne i, sier styreleder i Eviny, Jan Erik Kjerpeseth.

– Norge og verden skal elektrifiseres, og tempoet i denne omstillingen må opp. I dette ligger det en unik mulighet til å skape ny forretning og nye spennende arbeidsplasser. Det handler om å kombinere klimaansvar med utvikling av lønnsom forretning, og Eviny har bevist at selskapet er en del av løsningen. Jeg er både glad og takknemlig for å ha fått tilliten fra styret, og ser virkelig frem til å videreutvikle et av de aller mest spennende selskapene på Vestlandet sammen med mange engasjerte Eviny-kollegaer, sier Ragnhild Janbu Fresvik.

– Dette har vært en grundig og god prosess. Konsernledergruppen i Eviny ble tidlig involvert i arbeidet med å utarbeide en tydelig kravspesifikasjon for arbeidet med å finne ny konsernsjef. Innspillene fra styret og ledergruppen har dannet grunnlaget for ansettelsesutvalgets arbeid de siste månedene. Et samlet styre er svært glad for at Ragnhild Janbu Fresvik har takket ja til å bli ny konsernsjef for Eviny, sier Kjerpeseth.

Ansettelsesutvalget har i tillegg til styreleder bestått av styrets nestleder Henrik Sætness fra Statkraft og hovedtillitsvalgt i Eviny Morten Bildøy.

– Selskapet har en lang og stolt historie, og har mye sterk fagkompetanse innen kjernevirksomhet som produksjon og distribusjon av fornybar kraft. Samtidig er det inspirerende å se hvordan man også har klart å fornye seg, tiltrekke seg ny kompetanse og utvikle nye forretningsmodeller med stort potensial innenfor blant annet elektrifisering. Som leder tror jeg på viktigheten av å både skaffe seg praktisk innsikt kombinert med overblikket for å sette retning. Derfor kommer jeg til å investere tid i starten ute i felten med organisasjonen for å bli bedre kjent med deler av virksomheten jeg har mindre innsikt i fra før, sier Janbu Fresvik.

Janbu Fresvik etterfølger tidligere konsernsjef Jannicke Hilland som gikk til Telenor i høst. I mellomtiden har Kristin Aadland, som er konserndirektør for Entreprenør og marked i Eviny, bekledd rollen som konstituert konsernsjef.

Du er kanskje også interessert i:

Se alle nyhetsartikler