– Kraftbransjen har en av samfunnets viktigste oppgaver

Publisert 08. september 2022

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) møtte ledelsen i Eviny da han nylig var i Bergen.

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap)
Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) på besøk på SkipetFoto: Nils Ole Refvik

På agenda stod viktige tema som økt behov for strømnett inn til bergensregionen, hvordan best mulig forvalte den verdifulle vannkraften vår, energimarked og havvind.

– Vi må bygge mer infrastruktur, ny kraftproduksjon og integrere det i flere løsninger for fremtiden vår. På den måten får vi ned klimagassutslipp og klarer å ta i bruk de fantastiske industrielle mulighetene vi har i Norge. Det handler om tilgang på fornybar energi og en velfungerende infrastruktur for å håndtere det som blir fremtiden vår. Eviny har kommet med mange spennende innspill og det er moro å møte energibransjen og oppleve den fremtidsmuligheten – men også den fremtidsbetydningen som denne bransjen faktisk har. Dette handler om fremtiden vår, og Eviny er en del av det, sier olje- og energiminister Terje Aasland.

Olje- og energiminister Terje Aasland møtte ledelsen i Eviny til samtaler. Her med konstituert konsernsjef i Eviny, Kristin Aadland.
Olje- og energiminister Terje Aasland møtte ledelsen i Eviny til samtaler. Her med konstituert konsernsjef i Eviny, Kristin Aadland.Foto: Nils Ole Refvik, Eviny

– Vi er i en ekstraordinær situasjon i dagens energimarked, og har stor nytte av å diskutere med olje- og energiministeren de utfordringene vi har i vår region. Vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet, sier Kristin Aadland, konstituert konsernsjef i Eviny.

Du er kanskje også interessert i:

Se alle nyhetsartikler