Spring blir Eviny Ventures, og øker ambisjonene

Publisert 18. november 2021

Venturefondet i Eviny har en ambisjon om å investere nærmere en halv milliard kroner i oppstart- og vekstselskaper de kommende årene. Det er over en femdobling fra det som hittil er investert.

Portrett av Andreas Engelsen i Eviny Ventures

Venturefondet har investert 90 millioner kroner siden oppstarten i 2017, og ambisjonen er nå økt til 480 millioner kroner. Fondet skifter i disse dager navn fra BKK Spring til Eviny ventures i forbindelse med at BKK-konsernet endrer navn til Eviny.

250 millioner kroner i verdiøkning

- Venturefondet har levert solide resultater både finansielt og strategisk. Investeringene på 90 millioner kroner er i dag verdsatt til over 340 millioner. Strategisk har fondet tilført konsernet verdi i form av innsikt, partnerskap og nye forretningsmuligheter. Vi ser at modellen vår som aktiv industriell investor gir reell merverdi til selskapene våre. Når vi nå har fått klarsignal for et betydelig høyere ambisjonsnivå, skal vi skape flere vinn-vinn situasjoner, sier leder i Eviny ventures, Andreas Tufteland Engelsen.

Eviny ventures skal bli Nordens ledende venturemiljø for gründere som setter fart i overgangen fra fossil til fornybar.

Skaper nye grønne arbeidsplasser

Andreas Tufteland Engelsen er overbevist om at oppstart- og vekstselskap vil ta mange nøkkelposisjoner i fremtidens energisystem. Han mener samarbeid mellom disse selskapene og etablert industri med erfaring er kritisk for å lykkes med overgangen fra fossil energi til elektrisitet.

- Eviny ventures skal være en døråpner for porteføljeselskapene til nye kunder, partnere og investorer. I tillegg skal vi tilføre kompetanse, kapital og fart slik at selskapene virkelig rigges for å lykkes. Norge er verdensledende på elektrifisering av samfunnet. Ved å bistå selskap til å satse internasjonalt bidrar vi til å skape fremtidsrettede arbeidsplasser innenfor grønn teknologi i Norge, sier Engelsen.

Fakta om Eviny og Eviny ventures

→ Fornybarselskapet BKK deles opp i to merkevarer. Nettselskapet, som drifter og vedlikeholder strømnettet, skal fortsatt hete BKK, mens den øvrige delen av konsernet skifter navn til Eviny.

→ Eviny ventures er Eviny-konsernets venturefond. Selskapets portefølje består per i dag av eierposisjoner i Tibber, Heimdall Power, Zinus, ClevAir, Really!, Birdsview, Sevendof, xIQ og Last Mile Soultions.

→ Eviny vil spenne over et bredt spekter av tjenester - fra vannkraftproduksjon, solenergi, lading for elbil og elbåt, landstrøm for skip, mobil energi, fjernvarme og kjøling, entreprenørvirksomhet, fiberteknologi til nye planer om havvind i Nordsjøen og hydrogenproduksjon.

Du er kanskje også interessert i:

Se alle nyhetsartikler