Sustainability Rocks! Mobile batterier erstatter dieselaggregater under Bergenfest

Publisert 27. april 2022

Bergenfest har inngått et samarbeid med Eviny om å erstatte alle dieselaggregater med mobile batterier. Batteriene er på størrelse med en liten kontainer, kan seriekobles og er fullspekket med fornybar vannkraft fra Vestlandsfjellene.

Bergenfest og Eviny inngår avtale om mobile batterier
Foto: Eviny

Tirsdag 14. juni braker det løs på Bergenhus Festning i Bergen, med artister som Karpe, Biffy Clyro, Röyksopp og A-HA. Som mange andre festivaler må Bergenfest bruke dieselaggregater for tilstrekkelig energi for sceneshowene.

Festivalsjef Frank Nes i Bergenfest har lenge ønsket seg et bedre alternativ til disse utdaterte og forurensende aggregatene. Nå får han drømmen sin oppfylt av et energi- og teknologikonsern i samme by.

– Dette er pionerarbeid i vår bransje. Bruk av dieselaggregater er svært utbredt innen festivaldrift over hele verden. Hvis man ser på det samlede utslippet av en hel festivalsommer, snakker vi om et betydelig CO2-utslipp. Ved hjelp av Eviny sine mobile batterier kan vi gå foran og vise resten av den globale konsertbransjen at det er mulig å tenke nytt.

Bergen Live, selskapet bak Bergenfest, er en del av Live Nation – verdens største konsertarrangør med 35.000 konserter og festivaler årlig. Sammen har de et mål om å kutte 50% av alle klimautslipp innen 2030. Som de sier selv: Sustainability rocks!

Et samarbeid med mening

Eviny er hovedsamarbeidspartner til Bergenfest. Merkevaresjef Alexander Solberg synes det er kjekt å jobbe med en aktør som har høye ambisjoner når det kommer til bærekraft.

– Et velfungerende sponsorsamarbeid bør handle om mer enn profilering og reklame. Dette er et utrolig bra eksempel på hvordan to store aktører kan hjelpe hverandre med å bli enda bedre. Vi i Eviny får verdifull erfaring med mobile batterier som energikilde for konserter, sier han.

Samtidig løser vi en utfordring for Bergenfest og hjelper dem med sine bærekraftsmål. Vinn-vinn og gode klimaløsninger med positive ringvirkninger for samfunnet, legger Alexander til.

Leder for Mobile Energiløsninger i Eviny, Camilla Moster og driftsansvarlig Kjetil Strand Solheim står foran de mobile batteriene.
Leder for Mobile Energiløsninger i Eviny, Camilla Moster og driftsansvarlig Kjetil Strand Solheim foran de mobile batteriene. Markedet for slike batterier blir stadig større og kan brukes til alt fra anleggsmaskiner til utendørsfestivaler. Nylig ble slike batterier brukt i produksjonen av en skrekkfilm på Vestlandet. Foto: Odd Mehus

Kjetil Strand Solheim er driftsansvarlig for mobile batterier i Eviny. Han mener at vi vil se økende bruk av mobile batterier innen ulike sektorer de neste årene. Og ikke bare på lokasjoner der strøm er utilgjengelig eller effekt og kapasitet er for lav.

– Med mobile batteri glatter vi ut effekttoppene i strømnettet. Det reduserer behovet for å bygge ut nettet og man kan spare store summer i anleggsbidrag til nettselskapet. I tillegg vil utbygger betale mindre i nettleie, sier Kjetil.

Kontakt oss for å bli med i jakten på null

Teamet vårt står klart til å hjelpe deg i gang

Kjell Svellingen

Prosjekt- og forretningsutvikling

+47 55 12 70 58 (Åpner telefonklient)

Du er kanskje også interessert i:

Se alle nyhetsartikler