Eviny klar for å elektrifisere Palmesus

Publisert 19. april 2022

Energi- og teknologikonsernet Eviny inngår et tett samarbeid med Palmesus, Skandinavias største strandfest. Kommende sommer samles 60 000 festglade mennesker på Bystranda i Kristiansand.

Publikum foran hovedscenen på musikkfestivalen Palmesus
Foto: Palmesus

Vi har som mål å bli størst i Norge på elektrifisering og ta en ledende posisjon i transformasjonen fra fossil til fornybar energi. Samarbeidet med Palmesus, nylig sertifisert som Miljøfyrtårn, er i tråd med disse målsettingene.

– Vi er imponert over Palmesus sin nasjonale posisjon og deres tydelige lidenskap for det grønne skiftet. Eviny skal være en nytenktende, framtidsrettet og felleskapsorientert merkevare, og for oss er det helt essensielt å få med oss den neste generasjonen i dette viktige arbeidet, sier Alexander Solberg, merkevareansvarlig i Eviny.

– Derfor var det en no-brainer å sikre oss posisjonen som offisiell fornybar energipartner i Palmesus, sier han.

Markevaresjef Alexander Solberg i Eviny (t.v) og kommersiell direktør Ketil Børstein Stensrud i Palmesus AS.
Markevaresjef Alexander Solberg i Eviny (t.v) og kommersiell direktør Ketil Børstein Stensrud i Palmesus AS.Foto: Eviny

Kommersiell direktør i Palmesus, Ketil Børstein Stensrud, er stolt over nysigneringen og ser frem til å komme i gang med arbeidet.

– Vi har alltid hatt fokus på vårt miljøfotavtrykk og kanskje spesielt i nærområdet, men vi ønsker å gjøre enda mer fremover og vårt ultimate mål er å bli Norges første nullutslippsfestival. For å klare det er det naturlig å teame opp med de flinke folkene i Eviny som har store ambisjoner innenfor elektrifiseringen av Norge – som harmonerer godt med våre planer.

Norges første batteridrevne scene

Allerede til sommeren jobbes det med å få på plass et pilotprosjekt. Partene har sammen jobbet i månedsvis for å se på mulighetene for å huse Norges første og største batteridrevne scene.

– Det gjenstår fortsatt litt detaljarbeid sammen med produksjonen i Palmesus, men vi sikter mot å kunne levere et hypermoderne batteri som har nok kraft til scenen i Havna midt i Kristiansand sentrum. Dette blir Norgeshistoriens største utendørs nattklubb med plass til 7000 mennesker og med verdensstjerner bak musikkspakene, så det føles unektelig kult at det grønne skiftet også kan få et slikt mektig format, sier Solberg.

Mobilt batteri fra Eviny
Mobile batterier fra EvinyFoto: Anita Vedå

Ladere for elbåt og elbil

Med 60.000 gjester ventet til Palmesus, hvor opp mot 90 prosent er tilreisende fra inn- og utland, blir det også viktig å legge til rette for storinntrykk til Sørlandets hovedstad. Eviny ønsker derfor å sette opp hurtigladere på sentrale plasser for å booste ladenettet for henholdsvis elbåter og elbiler som kommer til Kristiansand. 

Palmesus vil også for første gang transportere artistene utelukkende i elbiler under festivalen.

– Vi tenker det hele fantastisk å kunne ha en sånn positiv kraft i ryggen som vi har med Eviny. Sammen med kommunen og andre parter håper vi å kunne virkelig legge til rette for alle besøkende publikummere, så vel som lokalbefolkningen for øvrig. Dette er bare begynnelsen, sier Børstein Stensrud.

Palmesus går av stabelen 1.-2. juli 2022 og har allerede sluppet et bredt og solid spekter av nasjonale og internasjonale storheter som David Guetta, A$AP Rocky, Ty Dolla $ign, Armin van Buuren, Macklemore, Oliver Heldens, Sigrid, Astrid S, Lost Frequencies, Imanbek, Gianluca Vacchi, Ballinciaga, Isah og Dutty Dior, Chocolate Puma, Laidback Luke og 40 andre acts.

Du er kanskje også interessert i:

Se alle nyhetsartikler