Karsten Warholm blir ambassadør for Eviny

Publisert 12. mai 2022

– Jeg håper jeg kan være et ansikt utad som representerer den generasjonen som må stå i det grønne skiftet, og være med å drive det framover. Jeg kan jo en og annen ting om fart, sier verdensrekordholder Karsten Warholm.

Karsten Warholm er glad for å få sette fart sammen med Eviny
Foto: Eviny

Samarbeidsavtalen han har inngått med det vestlandske fornybar- og teknologiselskapet Eviny varer ut 2024, til etter OL i Paris. Eviny er størst på vannkraft på Vestlandet med 39 kraftverk, er en av de med flest lynladestasjoner i Skandinavia og mål om å bli størst på elektrifisering i Norge. Deler av arbeidet med å kutte utslipp tar Eviny nå ut i Europa.

– Vestlandet kan ta en ledende posisjon i det grønne skiftet

OL-mesteren har bevist at man kan bli best i verden fra Vestlandet.

– Jeg tenker absolutt Vestlandet kan ta en ledende posisjon i det grønne skiftet. Det er mulig å lykkes fra lille Vestlandet. Det første man skal gjøre er å legge fra seg respekten for at alt annet der ute er så mye større og bedre enn oss. Det tror jeg faktisk ikke at det er, sier sunnmøringen. Han har selv opplevd at utlendinger er nysgjerrige på hvordan det er mulig å bli best i verden ytterst i havgapet.

– Etter OL-løpet i Tokyo opplever jeg at mange har lyst til å komme til min lille hjemplass for å se hva jeg har gjort. Det er noe helt annet enn hva de er vant til å se. Og det Norge og Vestlandet kan tilby i det grønne skiftet er like aktuelt. Norge ligger langt foran. Det er ingen hemmelighet. Så jeg tror absolutt vi kan ta det ut i verden, sier Warholm.

Skal bygge kjennskap

Warholm er kåret til Norges mest populære idrettsutøver. I fjor ble han kåret til årets mannlige friidrettsutøver i både Europa og verden. Nå skal han hjelpe Eviny med å bli mer kjent. Fram til nyttår het konsernet med 1500 ansatte BKK. Myndighetene påla kraftselskapene å ha egne navn på strømnettselskapene. BKK-navnet lever videre på nettselskapet som frakter strømmen hjem til 450.000 vestlendinger. Konsernet, vannkraftproduksjonen og de andre kommersielle satsingene byttet navn til Eviny.

– Eviny-navnet er naturlig nok helt ukjent for mange. Karsten skal bidra til å gjøre noe med det. Han blir vår ambassadør, og skal hjelpe oss med å sette fart på det grønne skiftet. Karsten blir sentral i merkevarebyggingen, og vi er utrolig stolte over å få være støttespiller til verdens fremste friidrettsutøver, sier Rune Indrøy, Konserndirektør for Kommunikasjon og samfunnskontakt i Eviny.

Samtalene mellom Warholm og Eviny startet sist sommer.

Karsten Warholm, kommunikasjonsdirektør i Eviny, Rune Indrøy og trener Leif Olav Alnes smiler til kameraet
Karsten Warholm sammen med konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Eviny, Rune Indrøy og trener Leif Olav AlnesFoto: Eviny

Verdens raskeste… lader

Selv om Eviny er ukjent for mange er selskapets lynladere synlig over 175 steder i Norge.


– Vi har verdens raskeste lynlader i Bergen og på Geilo. Da var det naturlig å få med en av verdens raskeste menn på laget, sier Rune Indrøy. Lynlading er et av elektrifiseringsområdene Eviny jobber med. Konsernet har bygget og drifter Europas største landstrømsanlegg for cruiseskip. I fjor kuttet de 16.000 tonn Co2 i Bergen Havn.

Eviny leverer også mobile batterier til byggeplasser, festivaler og andre som trenger flyttbar fornybar energi. Selskapet jobber også med IoT-løsninger, er en betydelig eier av fibernett på Vestandet og har et eget fiberstamnett i Sør-Norge.

Noen fakta om Karsten Warholm

  • Satte den historiske verdensrekorden 45,94 under OL-finalen i Tokyo 2021.
  • Kåret til årets mannlige friidrettsutøver i verden av Det internasjonale friidrettsforbundet.
  • I 2021 ble Warholm presentert som årets mannlige utøver av Det europeiske friidrettsforbundet (EA) for andre år på rad.
  • Olympisk mester 400 meter hekk, Tokyo 2022
  • Verdensmester i 2017 og 2019. Europamester 2018.
  • Representerer Dimna IL
  • 26 år. Fra Ulsteinvik.
  • Fremtidsoptimist og ambassadør for Eviny

Bli kjent med Eviny

Du er kanskje også interessert i:

Se alle nyhetsartikler