Hedvig (28) er på vei mot Sydpolen!

Publisert 12. desember 2022

Hedvig Hjertaker ønsker å bli verdens yngste kvinne som går alene til Sydpolen. 27. november startet hun ekspedisjonen fra Hercules Inlet til Sydpolen. Vi tok en prat med henne før hun dro.

Sydpolen er 1100 km med blodslit gjennom verdens kaldeste og mest forblåste terreng. Det er ikke for alle. Ekspedisjonen krever mot, viljestyrke og en sterk drivkraft. Etter 50 dager håper Hedvig å stå på polpunktet.

Du kan følge turen hennes live på hedvighjertaker.no (åpnes i nytt vindu). Der legger hun daglig ut små oppdateringer via satellitt:

- To uker på tur! Feirer med ekstra smågodtbiter og filmkveld:) Tøff navigering i whiteout i dag- lett å bli tullerusk, så takk gud for lydbok!

10. desember

- Dag 15 på vei til Sydpolen! Enda en dag i whiteout og skikkelig sikk-sakk-navigering. Nysnø var det også - det skjer nærmest aldri i Antarktis!

11. desember

Hedvigs rute er plottet på kart
Følg Hedvig sin ekspedisjon mot polpunktet på hedvighjertager.no.

Måtte sove i ett helt år


Hedvig er vant med motgang. Da hun var 19 fikk hun kyssesyken og ble alvorlig syk. Hun sov i et helt år og stod kun opp fra sengen for å få i seg næring. Da hun begynte å føle seg bedre begynte hun å gå små turer i nærområdet. Etter hvert begynte turene å bli lengre og lengre. Hun gikk Nord-Spania på tvers alene, syklet fra England til Italia, og krysset Hardangervidda og Finnmarksvidda på ski. Senere besteg hun Aconcagua, 6962 moh, som verdens høyeste fjell utenfor Himalaya, og krysset innlandsisen på Grønland.

I en alder av 28 år går hun nå alene til sydpolen på ski.

– Jeg ønsker å være en tydelig rollemodell for andre kvinnelige eventyrere, både nå og for fremtiden. Ved å gjennomføre en slik ekspedisjon håper jeg å inspirere andre til å tørre å gå for drømmen og stole på egne evner, sier Hedvig.

Se intervjuet med Hedvig lenger oppe i artikkelen og hør hennes mestringsstrategier for motgang. I filmen snakker også Hedvig om en annen Eviny-ambassadør, Kristin Harila, som har besteget 12 av verdens høyeste fjell i løpet av årets sesong.

Se vårt intervju med Kristin Harila her

Portrettbilde av Hedvig Hjertager
Hedvig Hjertaker ønsker å bli verdens yngste kvinne som går alene til Sydpolen.

Du er kanskje også interessert i:

Se alle nyhetsartikler