Kjøling

Bygg trenger ikke bare varme, det er også behov for kjøling når temperaturen blir for høy. Fjernkjøling er over ti ganger så effektivt som tradisjonell kjøling med aircondition.

Kjøling er et produkt vi gjerne leverer sammen med fjernvarme. Vi tilbyr ulike teknologiske løsninger for våre fjernvarmekunder, avhengig av behov og beliggenhet.

Fjernkjøling

Ved fjernkjøling tar vi i bruk vann som energikilde. Vi bruker det kalde vannet til å kjøle ned bygg. I Bergen henter vi sjøvann fra dypet i Byfjorden og kjøler ned bygg på Nygårdstangen og Dokken. I Førde i Sunnfjord er det vann fra Førdefjorden som kjøler byggene.

I tillegg til næringsbygg i Bergen sentrum leverer vi til Media City Bergen, der serverparker utvikler mye varme og har særlig behov for kjøling.

Frikjøling

Ved frikjøling bruker vi kjølemaskiner. Den bruker varmepumpeteknologi og overfører overskuddsvarme i bygget til uteluften.

Sorptiv kjøling

Ved sorptiv kjøling bruker vi fjernvarme til å tørke ventilasjonsluften. Deretter blir luften fuktet med vann som fordamper og senker temperaturen. Systemet trenger ingen miljøskadelige gasser eller kompressorer.

Sorptiv kjøling er en svært energieffektiv løsning med lav luftfuktighet i kjøleluften som gir et godt inneklima.

Last ned varedeklarasjoner

Kontakt oss, så hjelper vi deg

Er du allerede kunde hos Eviny? (valgfritt)
Dette feltet er påkrevd
Personvern

Ikke skriv personsensitiv informasjon som fødselsnummer og annen personlig informasjon i skjemaet.

Les vår personvernerklæring.

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernregler (åpnes i nytt vindu) og vilkår for bruk (åpnes i nytt vindu) gjelder.