Jobb med vannkraft

Bli kjent med Fredrik

Hos Eviny finnes det mange spennende jobbmuligheter. Les vårt intervju med energihelten Fredrik som jobber hos oss.

Hva jobber du med?

Jeg er frontanalytiker. Frontanalytikeren følger utviklingen i været og de finansielle markedene. Jeg lager også prisprognoser som brukes i den daglige driften og presenterer disse for resten av teamet.

Hvorfor valgte du Eviny?

Siden før jeg startet med studiene innenfor energiteknologi har det vært et stort ønske for meg å få jobbe med fornybar energi. Dermed var Eviny en veldig attraktiv arbeidsgiver, siden jeg får jobbe med vannkraft.

Hva er viktig for deg som ansatt, og hvordan dekker Eviny disse behov?

Som ansatt i Eviny får man en arbeidsgiver som er opptatt av å tilrettelegge for at ansatte får utvide kompetansen sin innenfor relevante fagfelt. Man får også en arbeidsgiver som legger til rette for mye sosialt samvær blant de ansatte.

Som ansatt i Eviny får man en arbeidsgiver som er opptatt av å tilrettelegge for at ansatte får utvide kompetansen sin innenfor relevante fagfelt.

Fredrik

Hvordan ser en typisk arbeidshverdag ut?

En typisk arbeidshverdag består som regel av å følge med på den nyeste værprognosen når den kommer inn mellom klokken 07 og 09. Samtidig som jeg følger været jobber jeg med prisprognoser som skal være klar til rundt kl 10. Prognosene oppdateres om nødvendig frem til klokken 12. Klokken 1245 kommer morgendagens pris fra Nordpool. Da bruker jeg litt tid på å se hvordan prognosen traff mot de faktiske prisene. Den siste delen av dagen består som regel av å følge med i de finansielle markedene og oppdatere seg på eventuelle markedsnyheter som vil kunne påvirke prisene på kortere eller lengre sikt. Den resterende tiden brukes som regel til kompetansebygging, og/eller analyser av kraftmarkedet.

Hvordan vil du beskrive arbeidsmiljøet i din enhet?

Arbeidsmiljøet i enheten er svært godt. De fleste i enheten har ulik kompetanse og ansvarsområder. Vi er dermed svært avhengig av et tett samarbeid med hverandre for å få driften til å gå rundt. I tillegg har vi ofte sosiale sammenkomster, både i og utenfor arbeidstiden.

Hvilken bakgrunn har du?

Jeg var nyutdannet da jeg begynte hos Eviny. Før jeg begynte å jobbe i Eviny, har jeg tatt en bachelor i energiteknologi ved HVL og en master i energi ved UiB.

Bli kjent med flere energihelter

Tilbake til Jobb med vannkraft