Jobb med vannkraft

Bli kjent med Håkon

Hos Eviny finnes det mange spennende jobbmuligheter. Les vårt intervju med energihelten Håkon som jobber med dataflyt og analyse hos oss.

Hva jobber du med?

– Jeg jobber med dataflyt og analyse. Generelt innebærer det å hjelpe kraftverks- og markedsansvarlige å se oppdatert informasjon og ta gode beslutninger.

Hvorfor valgte du Eviny?

– Fornybar energi er viktig for meg. Jeg er glad i naturen her på Vestlandet, og synes det er kult å se hvordan vi kan bruke naturen sammen med teknologi for å lage energi på en bærekraftig måte.

Hva er viktig for deg som ansatt, og hvordan dekker Eviny disse behovene?

– Det er viktig for meg å få tid til å utforske og lære når jeg skal løse oppgavene mine på en lur måte. For å drive robust utvikling, trenger vi å ta oss tid til å sette oss grundig inn i problemstillinger og løsningsmetoder, og det forstår Eviny. For min del betyr det at jeg får lært meg masse ny gøy teknologi!

For å drive robust utvikling, trenger vi å ta oss tid til å sette oss grundig inn i problemstillinger og løsningsmetoder, og det forstår Eviny.

Håkon

Hvordan ser en typisk arbeidshverdag ut?

– Vi har ikke faste plasser på Skipet, så først finner jeg meg en plass sammen med utviklerteamet eller noen andre i selskapet jeg samarbeider med. Så gjelder det å få oversikt over fokusoppgavene vi har i teamet og hva jeg kan få gjort i løpet av dagen. Underveis er det ofte diskusjoner med teamet om hvordan vi skal kode ting på en god måte.

– I tillegg prater jeg med eksempelvis en ingeniør som trenger oversikt over kraftverksensorikk, eller en markedsanalytiker som trenger en ny type prognose i dagsrapporten sin.

Hvordan vil du beskrive arbeidsmiljøet i din enhet?

– Vi har et trivelig miljø der alle fritt kan dele sine meninger. Det er alltid lov noen å spørre om hjelp og vi setter pris på at folk har lyst til å lære.

Hvem er du og hva er bakgrunnen din?

– Jeg har en mastergrad i Energianalyse og optimering fra UiB. Jeg bor i en liten leilighet i Sandviken og er ofte å finne enten klatrende i Mulestigen på sommeren eller på snowboard, et eller annet sted innover mot Voss, på vinteren.

Bli kjent med flere energihelter

Tilbake til Jobb med vannkraft